Ugrás a tartalomra

Bemutatkozás

A Felvidéki Gazdaságfejlesztési Stratégia lebonyolítását a Széchényi Programirodától 2018 októberétől a CED Közép-Európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. veszi át. A Társaság feladatköre a 163/2018. (IX. 10.) Korm. rendelet alapján kiegészül a határon túli gazdaságfejlesztési programok lebonyolításában való közreműködéssel. Ennek keretében a CED részt vesz az egyes szomszédos országokban megvalósuló programok lebonyolításában, valamint felhívástól függően a végrehajtási feladatok részleges, vagy teljes körű ellátásával. 


A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. stratégiai célja a határokon átívelő gazdasági és üzleti kapcsolatok erősítése, Magyarország és a közép-európai régió országai közötti együttműködések dinamizálása. E cél elérése érdekében üzemelteti a CED közép-európai irodahálózatát a szomszédos országok területein, illetve Lengyelországban, Csehországban és Olaszországban. Szervezetileg a 23 képviseletből álló közép-európai irodahálózat kiegészül a magyarországi megyeszékhelyeken működő 14 irodával, így teljes lefedettséget biztosítva hazánk és a környező országok tekintetében.


A határokon átívelő gazdaságfejlesztés mellett a CED dedikált feladata a magyar vállalkozások közép-európai régióba irányuló exporttevékenységének szakmai támogatása. Ennek jegyében a CED szolgáltatási portfóliója kiterjed többek között szakkiállításokon való részvétel biztosítására, üzletember találkozók, fórumok, konferenciák és képzések szervezésére, pályázati tanácsadásra, tolmácsolásra, naprakész piaci, jogi és gazdasági információk biztosítására, illetve cégre szabott üzletfejlesztési és exportfejlesztési tanácsadásra.